Składniki: udka z kurczaka sól olej mąka jajko bułka tarta Sposób wykonania: Z udek zdjąć skórę i delikatnie wyciągnąć kości aby mięso się nie rozpadło. Wówczas oprószyć udka solą, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Tag: na obiad
Zupy
Zupa warzywna Adama
by Adam • • 0 Comments
Drób
Pomidorowe skrzydełka
by Dominika Domalewska • • 0 Comments
Zupy
Zupa marchewkowa Tomka
by Tomek • • 0 Comments
Zupy
Słodka zupa z kaszą
by Aleksandra Kulawiak • • 0 Comments
Składniki: szczypta kurkumy 2 łyżki kaszy jaglanej 3 łyżki płatków owsianych szczypta imbiru łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka masła miód sol Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać kasze, płatki, imbir, kurkumę oraz sól. Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 30 minut. Po tym czasie dodać sok z cytryny, miód oraz masło.,…




-300x172.jpg)
.jpg)