Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa warzywna Adama

Składniki:

 

  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 6 ziemniaków
  • kostka rosołowa
  • 2 łyżeczki mąki
  • natka pietruszki
  • sól
  • cukier
  • 1,5 l serwatki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki, które zalać wodą z dodatkiem kostki rosołowej i pozostałych przypraw.
    Gotować na małym ogniu do miękkości.
    Wówczas wlać serwatkę wymieszaną z mąką.
    Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *