
Składniki:
- 750 g botwinki
- 200 g śmietany
- 750 ml wywaru z warzyw
- ½ soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanego koperku i zielonego czosnku
- pieprz
- sól

Składniki:
Składniki: 2 piersi kaczki 4 łyżki oleju garść roszponki 30 dag żurawiny 3 łyżeczki cukru 1/2 l bulionu łyżka żelatyny sok z 1 limonki 6 jajeczek ugotowanych na twardo sól pieprz Sposób wykonania: Piersi oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki po czym usmażyć je na rozgrzanym oleju. W między czasie żurawinę podlać…
Składniki: 12 rurek cannelloni ½ op. mrożonej zupy jarzynowej ½ szkl. śmietany 5 dag starego parmezanu 3 łyżki oleju sól pieprz oregano Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju. Po czym doprawić je do smaku. Warzywami napełnić makaronowe rurki i przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego…