Składniki: ½ kg ugotowanego makaronu ½ główki czerwonej kapusty 2 małe czerwone papryki 1 por/ biała część/ 2 marchewki szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz ziołowy oliwa z oliwek do smażenia Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować. Paprykę umyć, obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Pora umyć, przeciąć na pół i drobno…
Tag: na obiad
Listy
Makaron kolanka z mięsem i ziołami
by Monika Wantuch • • 0 Comments
Składniki: ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 2-3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 2cebule 1 opakowanie makaronu kolanka lub świderki 40 dkg żółtego sera gouda olej do smażenia szczypta majeranku szczypta oregano sól, pieprz do smaku czerwona papryka w proszku 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować na półtwardo. Cebulę obrać, posiekać i na rozgrzanym tłuszczu…
Listy
Makaron z pomidorami i bazylią
by Marzena Fabiś • • 0 Comments
Składniki: 1 paczka makaronu kolanka/około50 dkg/ 25 dkg żółtego sera gouda 5 pomidorów 5 cienkich drobiowych parówek 4 jajka pęczek bazylii sól, pieprz kajeński tłuszcz do foremki 3 łyżki bułki tartej Sposób przyrządzenia: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i włożyć do głębokiej miski. Parówki pokroić talarki i dodać do pomidorów. Żółty…
Listy
Makaron ze szpinakiem i fetą
by Urszula Polewska • • 0 Comments
Składniki: 250 g makaronu muszelki 1 op. mrożonego szpinaku 100 g ser feta 8 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Makron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek po czym dodać pokrojone pomidory i oczyszczony szpinak. Trzymać na…
Wołowina
Paszteciki francuskie z wołowiną
by Tomasz Krzywdziński • • 0 Comments
Składniki: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 30 dag gotowanej wołowiny łyżka masła cebula duża gotowana marchewka pieprz sól Sposób wykonania: Posiekana cebule zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać jo do mięsa razem z marchewką pokrojona w kostkę. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na kwadraty. Na każdym rozłożyć…