
Składniki:
- 1 kg węgierek
- 200 g ryżu
- 700 ml mleka
- 3 jajka
- 1 jajko
- bułka tarta
- cukier
- sól

Składniki: 800 g wołowiny bez kości 1 cebula 200 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka pasty pomidorowej 2 łyżki smalcu 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym smalcu, wówczas dodać mięso pokrojone w paseczki. Całość podsmażyć i zalać winem, dodać jeszcze posiekany czosnek oraz sól i pieprz do…
Składniki: 400 g groszku konserwowego 400 g przedniej jagnięciny 40 g tłuszczu 1 łyżka zmielonego maku wywar mięsny 1cebula 0,1l białego wina 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebule obrać po czym posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas dodać mięso pokrojone w kostkę po czym doprawić solą i pieprzem. Podlać wywarem…