Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Burger z wołowiny z fetą

Składniki: 600 g mielonej wołowiny ½ łyżeczki soli czosnkowej ¼ łyżeczki pieprzu ½ szkl. pokruszonego sera feta Sposób wykonania: Do mięsa mielonego dodać ser i doprawić do smoku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wyrobić i z powstałej masy formować krążki, które usmażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

Burger z wołowiny z serem

Składniki: 600 g mielonej wołowiny ½ łyżeczki aromatyzowanej soli 1/8 łyżeczki suszonej papryki w płatkach ½ szkl. pokruszonego sera rokfor ¼ szkl. pokrojonego na plasterki pora 2 łyżki oleju roślinnego Sposób wykonania: Do mięsa dodać sól, paprykę, ser oraz por. Całość dokładnie wyrobić po czym z powstałej masy uformować 4 krążki. Smażymy na rozgrzanym oleju…

Cannelloni faszerowane paluszkami krabowymi lub mięsem kraba

Składniki: 12 rurek makaronu cannelloni Farsz: 50 dkg paluszków krabowych ¾ szklanki tartego sera parmezan 1 żółtko sól, pieprz posiekane, ulubione zioła sos beszamelowy ¼ szklanki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: W dużym garnku doprowadzić do wrzenia, dodać makaron, gotować około 8 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić aby makaron obciekł. Przygotować farsz. Paluszki krabowe drobno…

Kurczak z orzeszkami ziemnymi

Składniki: 1 filet z piersi kurczaka szczypta aromatyzowanej soli ¼ szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka śmietankowego masła orzechowego 1 łyżka posiekanych orzechów szczypta pieprzu Sposób wykonania: Pierś kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem po czym ułożyć ją w brytfance wyłożoną folią aluminiową. Następnie wymieszać ze sobą jogurt, masło oraz pieprz po czym polać mięso. Wstawić kurczaka…

Piersi kurczaka w parmezanie

Składniki: 1 filet z piersi kurczaka szczypta aromatyzowanej soli pieprz 1 łyżka startego sera parmezan 1 łyżka wytrawnego wina Sposób wykonania: Piersi z kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem po czym ułożyć je w brytfannie wyłożonej folią aluminiową. Następnie ser wymieszać razem z winem aby powstała pasta, którą posmarować piersi kurczaka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do…