Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na obiad

Podudzia kurczaka w sezamowej panierce:

Składniki: podudzia kurczaka tarta bułka ziarna sezamu jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte mięso osuszyć, przyprawić. Bułkę i ziarna sezamu wymieszać w stosunku 1:1 dodać szczyptę soli i pieprzu. Jajka wybić do miseczki, wymieszać. Porcje mięsa moczyć w jajku i panierować w przygotowanej panierce. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C aż  panierka…

Filet z indyka pieczony w folii

Składniki: 1 filet z piersi indyka 2 pokrojone w plastry pomidory 1 pokrojona drobno cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 6 łyżek gęstej śmietany 1 dokładnie obrana, pokrojona w plastry cytryna sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony filet z piersi indyka pokroić w plastry o grubości około 2 cm, przyprawić solą i pieprzem. Na…

Udka kurczaka w złotym cieście

Składniki: 5 udek z kurczaka 1 drobno posiekana cebulka 2 jajka 1 szklanka tartego żółtego sera ½ szklanki mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, ulubione zioła olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka kurczaka przekroić na połowę. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim porcje mięsa, odłożyć. Ser, mąkę ziemniaczaną, jajka, mleko i cebulkę…