Składniki: 3 jajka 100 ml śmietany 12% sól masło Sposób wykonania: Jajka ubić z dodatkiem śmietany oraz soli. Powstałą masę przelać do foremki wysmarowanej masłem. Wstawić miseczkę do garnka wrząca wodą, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie masę wyjąć i pokroić w kostkę.
Tag: na obiad
Kluski
Kluski lane Michała
by Michał Janczewski • • 0 Comments
Wołowina
Burger z serem feta
by Izabella Mościcka • • 0 Comments
Składniki: 600 g mielonej wołowiny ½ łyżeczki soli czosnkowej ¼ łyżeczki pieprzu ½ szkl. sera feta Sposób wykonania: Do wołowiny dodać pokruszony ser, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować 4 krążki, które smażymy na rozgrzanym oleju, tak długo jaki efekt chcemy uzyskać. Mięso półkrwiste będzie gotowe już po około 5 minutach.…
Wołowina
Burger wołowy z papryką
by Izabella Mościcka • • 0 Comments
Składniki: 600 g mielonej wołowiny ½ łyżeczki aromatyzowanej soli 1/8 łyżeczki suszonej czerwonej papryki w płatkach ½ szkl. pokruszonego sera ¼ szkl. pokrojonego w cienkie plasterki pora 2 łyżki oleju roślinnego Sposób wykonania: Do wołowiny dodać paprykę, ser oraz sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować 4 krążki, które smażymy na rozgrzanym…
Cielęcina
Cielęcina nadziewana jajkami
by Olga Krasoń • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg cielęciny bez kości 2-3 suszone grzyby 50 g słoniny 50 g szynki 3 jajka sól pieprz 2 łyżki masła Sposób wykonania: Cielęcinę lekko rozbić tłuczkiem na płat, które oprószyć solą oraz grzybami startymi na proszek i rozłożyć plasterki słoniny. Następnie jajka oraz szynkę posiekać i rozrzucić na płacie mięsa. Mięso zawijamy w…

