Składniki:
- duży słoik majonezu
- 400 ml śmietany
- 3 łyżki musztardy
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Składniki: 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano Sposób wykonania: Miód wymieszać z majonezem oraz musztardą. Doprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem solą, pieprzem oraz oregano. Jeszcze raz wymieszać.
Składniki: 50 dag wątróbek drobiowych 3 cebule ½ szkl. bulionu 1/3 szkl. śmietany 1 łyżeczka mąki 1 1/5 łyżki musztardy ½ łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki cząbru 2 łyżki oleju 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je pieprzem i przełożyć do rondelka. Następnie na patelni zeszklić…
Składniki: 8 plastrów wołowiny 8 plastrów boczku łyżka oleju 2 łyżki masła 2 szkl. bulionu 7 łyżek śmietany 4 łyżki musztardy kiszone ogórki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować z jednej strony musztardą. Następnie na musztardzie położyć plasterek boczku a na środku pasek ogórka. Całość…