Składniki: 12 ugotowanych na twardo jajek drobno posiekany szczypiorek Farsz: 2/3 szklanki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego curry ½ łyżeczki musztardy w proszku ¼ łyżeczki mielonego pieprzu ¼ łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z pozostałymi składnikami, dokładnie utrzeć. Farszem napełniać wgłębienia pozostałe…
Tag: musztarda
Listy
Jajka faszerowane mięsem z kurczaka, musztardą i majonezem
by Anna Jacek • • 0 Comments
Listy
Jajka faszerowane z pieprzem kajeńskim
by Anna Jacek • • 0 Comments
Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj ¼ szklanki majonezu 1 czerwona papryka obrana i drobniutko posiekana 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka musztardy rosyjskiej 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego sól do smaku płatki chili Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z majonezem, papryką, kminkiem, musztardą i pieprzem, posolić do smaku,…
Listy
Kiełbaski musztardowe w plastrach boczku Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki startego parmezanu ½ szklanki rzeżuchy ½ łyżeczki białego pieprzu 3 łyżki ostrej musztardy 4 kiełbaski na grilla 4 cienkie plastry chudego boczku Sposób przyrządzenia: Utarty ser, posiekaną rzeżuchę, pieprz, wymieszać z musztardą. Kiełbaski naciąć wzdłuż i napełnić masą, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami i grillować. Podawać z zieloną sałatą.
Listy
Sos musztardowy do pieczonego mięsa z grilla
by Weronika Kwaśnik • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka żółtej musztardy 1 szklanka octu jabłkowego ½ szklanki białego cukru 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka chili mielonego ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego ½ łyżeczki soli 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem masła, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować mieszając 2 minuty. Odstawić z ognia,…