Składniki: 1 kg obranego pasternaku pokrojonego w 2,5 cm kawałki 2 łyżki octu z jabłek 2 łyżki miodu 1 łyżka oliwy 1 łyżka dobrej musztardy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pasternak umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wymieszać ocet, miód i oliwę. Dodać do pasternaku, pomieszać dokładnie. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C przez około…
Tag: musztarda
Listy
Sos musztardowy z ziołami Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki musztardy pęczek oregano paczek posiekanego szczypiorku zioła prowansalskie do smaku ½ szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Bulion podgrzać nie gotować, dodać musztardę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać zioła i szczypiorek. Podawać z sałatkami z cebulą i warzywami strączkowymi.
Listy
Pieczeń z dzika w aromatycznym sosie
by Natalia Oleksy • • 0 Comments
Składniki: 2 kg mięsa na pieczeń z dzika 1,5 szklanki keczupu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka musztardy w proszku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki soli selerowej 2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku szczypta gałki muszkatołowej kilka kropli sosu chili…