Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane z pieprzem kajeńskim

Składniki:

  • 10 ugotowanych na twardo jaj
  • ¼ szklanki majonezu
  • 1 czerwona papryka obrana i drobniutko posiekana
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • sól do smaku
  • płatki chili

Sposób przyrządzenia:
Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z majonezem, papryką, kminkiem, musztardą i pieprzem, posolić do smaku, dokładnie wymieszać. Farszem napełniać wgłębienia pozostałe po usunięciu żółtek formując z farszu regularny kopczyk. Oprószyć całość płatkami chili, ułożyć na półmisku wyłożonym zieloną sałatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *