Składniki: filet z pstrąga 1 kg kasza jęczmienna 10 łyżek cykoria 3 sztuki morele 5 sztuk orzechy włoskie 5 sztuk Sposób przyrządzenia: Filety z pstrąg należy rozmrozić, a jeśli są świeże wymoczyć w osolonej wodzie, następnie trzeba je zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku do miękkości, później dodać do nich kaszę jęczmienną, cykorię…
Tag: morele
Sosy
Sos morelowy na wiśniówce
by albertos • • 0 Comments
Składniki: morele 30 dag cukier 15 dag woda 100 ml wiśniówka 50 ml Sposób przyrządzenia: Morele należy dokładnie umyć, usunąć z nich pestki, zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać do nich cukier, wodę i gotować przez 10 minut ciągle mieszając. Po zagotowaniu należy wlać wiśniówkę, wymieszać i ostudzić. Idealny do lodów i deserów. Przepis nadesłany…
Surówki
Surówka z moreli z cytryną
by albertos • • 0 Comments
Składniki: morele 1/2 kg cytryna 1 sztuka koniak 1 kieliszek cukier Sposób przyrządzenia: Morele należy dokładnie umyć i pozbawić ich pestek, następnie pokroić w paseczki, przesypać cukrem, skropić koniakiem i sokiem z cytryny. Następnie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Jabłka
Przecier morelowo- jabłkowy
by albertos • • 0 Comments
Składniki: morele 10 dag jabłka 2 kg cukier Sposób przyrządzenia:Morele proszę dokładnie wyparzyć, obrać ze skórki i przekroić na połówki a następnie usunąć z nich pestki. Z jabłek proszę usunąć wszystkie gniazda nasienne i je rozgotować w niewielkiej ilości wody, po rozgotowaniu jabłek należy przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku cukrem. Tak przygotowane…
Desery
Deser owocowy Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: morele 1 puszka ananasy 1/2 puszki cukier 7 łyżek bita śmietana 1/2 opakowania wisienki kilka sztuk Sposób przyrządzenia:Do szklanki należy włożyć odsączone ananasy i odsączone morele, anastępnie polać sokiem z puszki. Na owoce nałożyć śmietanę i przybraćwisienką na czubku śmietany. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos