Składniki: 1 pęczek mięty ½ szkl białego słodkiego wina sok z ½ cytryny 4 dag masła 2 łyżki cukru Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć cukier po czym wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Następnie odstawić do ostygnięcia. Zimnym zalać listki mięty. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Tag: mięta
Chłodniki
Chłodnik jogurtowo ogórkowy
by Kamila Kramarczyk • • 0 Comments
Panga
Ryba panga w ziołach
by Karol Żyliński • • 0 Comments
Indyk
Filety z indyka w zielonym sosie
by Janina Owczarczyk • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z piersi indyka 50 dag mrożonego groszku 1 łyżka suszonej mięty 2 łyżki masła 2 łyżki tłustej śmietany 4 jajka posiekana natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Groszek oraz mięte zalać wodą i gotować około 5 minut po czym je odcedzić i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać do niej masło oraz…
Surówki
Surówka z ogórka z ziołami
by Agata Zapart • • 0 Comments
Składniki: 1 ogórek 2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku 1 łyżeczka posiekanej mięty łyżka soku z cytryny 1 szkl. jogurtu ½ łyżeczki soli 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Ogórek obrać, przekroić na pół i pokroić w plasterki, które oprószyć solą i przełożyć do salaterki. Następnie jogurt wymieszać razem z roztartym z solą, olejem oraz koperkiem.…
-300x203.jpg)
.jpg)
-300x139.jpg)
.jpg)