Składniki: 1 kg polędwicy wołowej ½ szkl mąki pszennej 2 łyżki nasion kminku ¼ szkl oliwy z oliwek łyżka sproszkowanej papryki cebula ½ główki białej kapusty ½ szkl białego octu winnego 1 szkl zimnej wody sól ½ szkl kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Do miski wrzucić mięso pokrojone w kostkę, dodać mąkę oraz kminek. Całość dokładnie…
Tag: mięso
Porady i Ciekawostki
Kotlety schabowe Julity
by Julita Roman • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Gulasz wieprzowy z cynamonem
by Agata Rożek • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Żeberka z grilla z sosem barbecue
by Amelia Korczak • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Curry z wołowiny Marty
by Marta Pełka • • 0 Comments

Składniki:
- 2 łyżki masła
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka mielonego kardamonu
- łyżka mielonej kolendry
- łyżeczka mielonego kuminu
- łyżeczka musztardy
- 1 ½ łyżeczki soli
- łyżeczka pieprzu
- Łyżka octu winnego z jabłek
- 1 1/3 kg wołowiny gulaszowej
- 3 pomidory
- 3 wołowe kostki rosołowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku
- 1 ½ szkl białego ryżu






