Składniki:
- 2 łyżki masła
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka mielonego kardamonu
- łyżka mielonej kolendry
- łyżeczka mielonego kuminu
- łyżeczka musztardy
- 1 ½ łyżeczki soli
- łyżeczka pieprzu
- Łyżka octu winnego z jabłek
- 1 1/3 kg wołowiny gulaszowej
- 3 pomidory
- 3 wołowe kostki rosołowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku
- 1 ½ szkl białego ryżu
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Następnie dodać kardamon, kolendrę, kumin, musztardę, sól oraz pieprz.
Dokładnie wymieszać i dodać ocet, pokrojone mięso i posiekane pomidory.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.
Po tym czasie wlać bulion i gotować kolejną godzinę.
Wówczas dodać ryż i gotować pod przykryciem aż ryż wchłonie cały płyn.