Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Błyskawiczny gulasz po burgundzku

 

Składniki:

  • 2 plastry boczku
  • 4 łyżeczki mąki pszennej
  • ½ łyżeczki bulionu wołowego w proszku
  • ¼ łyżeczki suszonej bazylii
  • 20 dag wołowiny gulaszowej
  • 200 g pomidorów
  • ¼ szkl wytrawnego czerwonego wina
  • ½ szkl cebulki perłowej
  • 8 pieczarek

Sposób wykonania:
Boczek włożyć do naczynia żaroodpornego po czym wstawić go do mikrofali ustawionej na dużą moc na 2 minuty po czym go wyjąć i rozdrobnić.
Następnie dodać mąkę, bulion oraz bazylię.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać pokrojoną na kawałki wołowinę, pomidory razem z zalewą oraz wino.
Ponownie wymieszać i wstawić do mikrofali ustawionej na średnią moc pod pryz kryciem na 15minut.
Po tym czasie dodać cebulki oraz grzyby, ponownie wstawić do mikrofali pod pryz kryciem na 18 minut.
Przed podaniem posypać rozdrobnionym boczkiem.

1 comment for “Błyskawiczny gulasz po burgundzku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *