Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy z cynamonem

 

Składniki:

 

  • 1 1/3 kg łopatki wieprzowej
  • 3 cebule
  • 10 goździków
  • laska cynamonu
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka nasion kuminu
  • dowolna mieszanka różnych gatunków świeżej ostrej papryczki
  • 5 ziemniaków
  • 2 łyżki białego octu winnego

Sposób wykonania:
Do dużego garnka włożyć mięso, dodać cebulę pokrojoną na ćwiartki, goździki, cynamon, pieprz, kumin, posiekany czosnek oraz ostre papryczki.
Zalać całość wodą, aby wszystkie składniki były nią pokryte.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny.
Po tym czasie dodać obrane ziemniaki pokrojone na ćwiartki i gotować do ich miękkości.
Przed podaniem wyjąć cynamon, goździki, ziarna pieprzu i ostre papryczki.
Gotować ostanie 5 minut i wymieszać razem z octem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *