.jpg)
Składniki:
- 2 plastry boczku
- 4 łyżeczki mąki pszennej
- ½ łyżeczki bulionu wołowego w proszku
- ¼ łyżeczki suszonej bazylii
- 20 dag wołowiny gulaszowej
- 200 g pomidorów
- ¼ szkl wytrawnego czerwonego wina
- ½ szkl cebulki perłowej
- 8 pieczarek
.jpg)
Składniki: 10 dag pieczarek w zalewie 1 ½ szkl sosu z wołowiny ½ szkl kwaśnej śmietany 8 cienkich plasterków pieczeni wołowej 4 kromki chleba Sposób wykonania; Na patelnie wlać sos z wołowiny, dodać odcedzone z zalewy pieczarki i całość podgrzać na wolnym ogniu. Wówczas wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Następnie dodać plastry pieczeni i trzymać…
Składniki: sól pieprz 2 kg mostku wołowego cebula 3 ząbki czosnku papryczka jalapeno 2 szkl sosu barbecue ¼ szkl białego octu innego ¼ szkl sosu Worcester 2 łyżki brązowego cukru łyżeczka soli Sposób wykonania: Mostek natrzeć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć go w naczyniu żaroodpornym. Następnie zalać go wodą, aby cały był nią przykryty,…
Składniki: łyżka oleju cebula ½ szkl selera naciowego 1 ½ szkl ugotowanej wołowiny 1 ½ szkl bulionu ¼ szkl sosu sojowego 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 szkl kiełków fasoli Sposób wykonania; Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę i seler. Wówczas dodać kawałki mięsa i całość zalać bulionem. Ponownie wymieszać i dodać jeszcze mąkę kukurydzianą wymieszaną…