Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z kiełkami fasoli

Składniki:

  • łyżka oleju
  • cebula
  • ½ szkl selera naciowego
  • 1 ½ szkl ugotowanej wołowiny
  • 1 ½ szkl bulionu
  • ¼ szkl sosu sojowego
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 szkl kiełków fasoli

Sposób wykonania;
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę i seler.
Wówczas dodać kawałki mięsa i całość zalać bulionem.
Ponownie wymieszać i dodać jeszcze mąkę kukurydzianą wymieszaną z sosem sojowym.
Na koniec wrzucić jeszcze kiełki fasoli i gotować do zgęstnienia sosu.
Podawać z ugotowanym makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *