Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Polędwica wołowa z pieczarkami

Składniki: ½ kg polędwicy wołowej 25 dag pieczarek 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki śmietany ½ łyżeczki suszonej papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 1 łyżka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić na talarki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć solą. Następnie na silnym ogniu usmażyć mięso pokrojone…

Zupa serowa z wołowiną

Składniki: ½ łyżki oliwy z oliwek cebula 2 łodyżki selera naciowego zielona papryka 45 dag zielonej wołowiny 2 wołowe kostki rosołowe 3 łyżki mąki 4 szkl mleka 20 dag sera cheddara Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, seler naciowy oraz paprykę. Wówczas dodać mięso i smażyć na rumiano. Następnie dodać mąkę oraz pokruszone…