Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Polędwiczki wieprzowe z sezamem

Składniki: 1 kg polędwiczek wieprzowych 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1 ząbek czosnku 2 łyżki ziarna sezamowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka posiekanego kandyzowanego imbiru ½ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Do miseczki wlać sos sojowy oraz olej sezamowy. Dodać cukier, posiekany czosnek, ziarna sezamowe, imbir oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Do…

Kotlety cielęce w śliwkowej marynacie

Składniki: 4 sznycle cielęce 2 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki wytrawnego białego wina szczypta mielonego cynamonu szczypta mielonego imbiru szczypta mielonych goździków sól pieprz Sposób wykonania: Do rondelka przełożyć powidła śliwkowe. Dodać białe wino, cynamon, imbir, goździki oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Następnie sznycle lekko rozbić dłonią i nasmarować marynatą. Odstawić…

Pieczeń wieprzowa z jałowcem i śmietaną

Składniki: 2 kg mięsa  10 dag słoniny 1 łyżka cukru pudru ½ szkl śmietany 1 łyżeczka mąki ½ cytryny sól pieprz kilka ziarenek jałowca Sposób wykonania: Ziarenka pieprzu, jałowca oraz sól utrzeć w moździerzu po czym natrzeć przyprawami mięso. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie owinąć mięso plastrami słoniny i przełożyć do…