
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 1 łyżka starej skórki z limonki
- 1/3 szkl soku z limonki
- ¼ szkl sosu rybnego
- 3 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki sosu hoisin
- 1 łyżka posiekanego imbiru
- 1 łyżka posiekanej papryczki chili
- 2 ząbki czosnku

Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki oliwy z oliwek sok z ½ cytryny 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili sól Sposób wykonania: Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz posiekaną papryczkę chili. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Następnie umyte skrzydełka włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać…
Składniki: 1 kg mięsa cielęcego 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki majeranku sól pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Czosnek rozetrzeć razem z solą po czym dodać pieprz oraz majeranek. Wymieszać i natrzeć pastą mięso. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto. Wówczas wlać szklankę gorącej wody i trzymać…