Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Pikantne skrzydełka z grilla Marty

Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki oliwy z oliwek sok z ½ cytryny 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili sól Sposób wykonania: Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz posiekaną papryczkę chili. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Następnie umyte skrzydełka włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać…

Cielęcina duszona z czosnkiem i majerankiem

Składniki: 1 kg mięsa cielęcego 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki majeranku sól pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Czosnek rozetrzeć razem z solą po czym dodać pieprz oraz majeranek. Wymieszać i natrzeć pastą mięso. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto. Wówczas wlać szklankę gorącej wody i trzymać…