Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina duszona z czosnkiem i majerankiem

Składniki:

  • 1 kg mięsa cielęcego
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób wykonania:
Czosnek rozetrzeć razem z solą po czym dodać pieprz oraz majeranek.
Wymieszać i natrzeć pastą mięso.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto.
Wówczas wlać szklankę gorącej wody i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 2 godzin.
W trakcie duszenia obracać mięso i w razie potrzeby podlewać odrobiną wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *