Składniki: 1,5 kg udźca baraniego 100 g wędzonej słoniny 80 g smalcu 0,4 l śmietany 100 g cebuli 5 g pieprzu ziarnistego 2 listki laurowe 5 g ziaren jałowca 3 łyżki octu sok z 1 cytryny 10 g cukru sól Sposób wykonania: Do 1 litra wody wrzucić liść laurowy, cebulę pokrojoną w krążki, pieprz…
Tag: mięso
Listy
Żeberka w sosie śmietanowym z oregano Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 1 kg żeberek kakao, sól po 1 łyżeczce 2 łyżki miodu 1 łyżka mąki 2 łyżko śmietany 30 % ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki mielonego kminku ½ łyżeczki oregano Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć, piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 200Stopni C przez 20 minut. Miód, szklankę ciepłej wody, mąkę, kakao, sól i…
Listy
Kotlety schabowe pod chrzanową kołderką Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 6 plastrów schabu 8 dkg korzenia chrzanu 1 szklanka śmietany 2 łyżki masła 2-3 łyżki oleju 1 ½ łyżki przyprawy Vegeta 2 jajka sól, pieprz do smaku mąka i bułka tarta do panierowania Sposób przyrządzania: Chrzan umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, posolić i wymieszać ze śmietaną. Kotlety umyć, osuszyć…
Listy
Rostbef z musztardą
by Ola • • 0 Comments
Listy
Zupa estragonowa
by Elżbieta • • 0 Comments
Składniki: 3 kg przodka baraniego 150 g cebuli 200 g marchwi 100 g pietruszki pieprz 15 listków estragonu natka pietruszki 0,3 l śmietany 100 g mąki sól pieprz ocet winny Sposób wykonania: Warzywa i mięso pokroić na mniejsze kawałki, które zalać 3 litrami osolonej wody i gotować do miękkości. Wówczas zupę przecedzić a warzywa i…

