Składniki: 800 g filetów z piersi z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka tajskiej pasty curry kawałek trawki cytrynowej 2 pomidory 2 szkl mleczka kokosowego 2 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas wrzucić do niej mięso pokrojone w kostkę. Gdy się podsmaży dodać jeszcze posiekany…
Tag: mięso
Listy
Rostbef z porem
by Maja Maciejewska • • 0 Comments
Składniki: 40 dag rostbefu 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem 2 ząbki czosnku 1 por ½ szkl wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Mięso pokroić na paseczki po czym dodać do niego sos sojowy oraz sos czosnkowy. Całość dokładnie wymieszać, odstawić. W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć…
Listy
Pikantna wołowina z papryką
by Nina Urbańska • • 0 Comments
Składniki: 40 dag mięsa wołowego 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki jasnego sosu sojowego ½ łyżeczki oleju sezamowego ½ łyżeczki sambalu 1 papryka 4 cebule dymki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka czystej wódki 1 łyżka octu winnego ½ szkl wody Sposób wykonania: Jajko wbić do sosu sojowego dodać jeszcze mąkę i…
Listy
Pręga wołowa z suszonymi grzybami
by Matylda Sadowska • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg pręgi wołowej 1 op pokrojonych na plasterki suszonych grzybów 1 łyżka ziół: majeranek, oregano, zioła prowansalskie 1 kostka bulionu grzybowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki tłuszczu sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby pokroić w plastry po czym zalać je wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 5 minut. W między czasie mięso…
Listy
Cielęcina faszerowana twarogiem
by Kaja Sokołowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa 50 dag twarogu 1 łyżeczka tymianku kilka suszonych fig 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka majeranu ½ szl bulionu warzywnego 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone mięso przekroić wzdłuż na pół po czym natrzeć je majerankiem, solą oraz pieprzem. Następnie do twarogu dodać żółtka, tymianek, drobno pokojone…