Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Nadziewane piersi z kurczaka

Składniki: 4 piersi z kurczaka 4 plasterki koziego sera 8 listków bazylii 4 suszone pomidory z zalewy 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Piersi z kurczaka naciąć tak aby powstała kieszeń. Do kieszeni tej włożyć po plasterki sera, suszone pomidory odsączone z zalewy oraz listki bazylii. Spiąć całość wykałaczką…

Wołowina w piwie z tymiankiem

Składniki: 800 g wołowiny bez kości 3 cebule 2 łyżki mąki 4 łyżki masła gałązka suszonego tymianku 2 liście laurowe 0,5 l ciemnego piwa 1,5 łyżki brązowego cukru 1 łyżka czerstwego octu winnego sól pieprz Sposób wykonania; Mięso pokroić w kostkę po czym oprószyć go solą, pieprzem oraz mąką i przesmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego …

Mostek wołowy w marchwi i pomidorach

Składniki: 1,5 kg mostka wołowego 300g marchwi 250 g pomidorów 250 g słodkiej papryki 250 g ziemniaków 4 ząbek czosnku 2 listki laurowe 5 goździków 2 szkl. białego wytrawnego wina 0,5 łyżki smalcu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, pomidory oraz marchewkę również pokroić. Następnie na spodzie…