Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pręga wołowa z suszonymi grzybami

Składniki:

  • 1 ½ kg pręgi wołowej
  • 1 op pokrojonych na plasterki suszonych grzybów
  • 1 łyżka ziół: majeranek, oregano, zioła prowansalskie
  • 1 kostka bulionu grzybowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Grzyby pokroić w plastry po czym zalać je wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 5 minut.
W między czasie mięso pokroić na mniejsze kawałki, które natrzeć solą, pieprzem oraz ziołami.
Następnie obsmażyć go ze wszystkich stron an rozgrzanym tłuszczu po czym podlać go bulionem z grzybami.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 2 godzin.
W trakcie duszenia uzupełniać sos wodą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *