Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna wołowina z papryką

Składniki:

  • 40 dag mięsa wołowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • ½ łyżeczki oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki sambalu
  • 1 papryka
  • 4 cebule dymki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka czystej wódki
  • 1 łyżka octu winnego
  • ½ szkl wody

Sposób wykonania:
Jajko wbić do sosu sojowego dodać jeszcze mąkę i całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać mięso pokrojone na paseczki.
Dodać olej sezamowy oraz sambal, wymieszać i przełożyć całość na patelnie z rozgrzaną oliwą.
Smażyć kilka minut po czym dodać pokrojoną paprykę oraz dymkę.
Podlać alkoholem, woda i octem.
Dokładnie wymieszać i dusić jeszcze przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *