Składniki:
- 40 dag mięsa wołowego
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- ½ łyżeczki oleju sezamowego
- ½ łyżeczki sambalu
- 1 papryka
- 4 cebule dymki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka czystej wódki
- 1 łyżka octu winnego
- ½ szkl wody
Sposób wykonania:
Jajko wbić do sosu sojowego dodać jeszcze mąkę i całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać mięso pokrojone na paseczki.
Dodać olej sezamowy oraz sambal, wymieszać i przełożyć całość na patelnie z rozgrzaną oliwą.
Smażyć kilka minut po czym dodać pokrojoną paprykę oraz dymkę.
Podlać alkoholem, woda i octem.
Dokładnie wymieszać i dusić jeszcze przez kilka minut.