Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Befsztyki zapiekane

Składniki: 40 dag mielonej wołowiny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka ketchupu 4 jajka 2 łyżki startego żółtego sera tłuszcz do smażenia 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Do mięsa mielonego dodać ketchup, oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wyrobić. Następnie z powstałej masy formować małe okrągłe kotlety, które usmażyć…

Wstążki z polędwicą wieprzową

Składniki: 40 dag makaronu 2 łyżki masła 1 polędwiczka wieprzowa 4 świeże grzyby ½ papryki 2 cebulki dymki 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka listków świeżej mięty 1 szkl bulionu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w cienkie paseczki, które przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać pokrojoną cebulę a gdy się zarumieni dodać pokrojona paprykę…

Schab w mleku

Składniki: 1 kg schabu bez kości 2 ząbki czosnku 2 gałązki rozmarynu 500 ml białego wytrawnego wina 1 łyżka masła 2 łyżeczki mąki 750 ml mleka sól pieprz Sposób wykonania: Mięso przełożyć do miski, dodać do niego posiekany czosnek oraz rozmaryn. Zalać całość winem i wstawić do lodówki pod przykryciem na 24 godziny. Po tym…