Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso

Pieczona szynka cielęca

Składniki: 1 kg  cielęciny 5 kwaśnych  jabłek 1 ½  łyżki cukru płaska łyżeczka  cynamonu 3 łyżki śmietany 8 dkg masła 1 ½ szklanki jabłkowego wina 2 małe cebule sól, biały pieprz  do smaku Sposób wykonania: Cielęcinę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą, oprószyć pieprzem i przysmażyć  delikatnie na maśle, przełożyć do brytfanki. Na pozostałym…

Schab na zimno

Składniki: 2 kg schabu  z kością ½ szklanki oleju 4 cebule 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 2 liście laurowe 4 gałązki pietruszki 16 ziaren pieprzu sól Sposób wykonania: Mięso umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Cebulę obrać. Przyprawy zawinąć w gazę i związać. W wysokim garnku zagotować 3 litry wody, włożyć  przyprawy, sól, cebulę.…

Indyjska wołowina

Składniki: 70 dag rostbefu 4 łyżki oliwy z oliwek szczypta cynamonu kilka ziarenek kolendry kilka goździków 2 cebule 1 łyżeczka posiekanego imbiru 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 puszka pomidorów szczypta pieprzu 1 łyżeczka soli Sposób wykonania; Mięso pokroić w kostek po czym obsmażyć go na rozgrzanym tłuszczu, wówczas mięso wyjąć a…

Wołowe zrazy faszerowane

Składniki: 1 ½ kg zrazówki 20 dag wędzonego boczku 3 jajka 2 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego ½ łyżeczki majeranku 2 łyżki masła 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na zrazy, które rozbić tłuczkiem. Następnie pozostałe okrawki oraz boczek zmielić w maszynce po czym wbić do niego jajka…