Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki jagnięce Konrada

 

Składniki:

 

  • 8 kotlecików jagnięcych
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 dag pokuszonych orzeszków pistacjowych
  • 1 łyżeczka bułki tartej
  • 1 kromka pokruszonego  białego chleba bez skórki
  • 1 mała papryczka
  • kilka listków bazylii
  • sól

Sposób wykonania:
Kotleciki natrzeć solą, sokiem z cytryny oraz solą po czym dostawić na bok na 30 minut w temperaturze pokojowej.
W między czasie orzeszki pistacjowe wymieszać z bułką tartą, chlebem, posiekaną papryczką oraz bazylią.
Po 30 minutach kotleciki wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec po czym obtoczyć je w orzechowej panierce iw stawić jeszcze do piekarnika na kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *