Składniki:
- 40 dag makaronu
- 2 łyżki masła
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 4 świeże grzyby
- ½ papryki
- 2 cebulki dymki
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka listków świeżej mięty
- 1 szkl bulionu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Mięso pokroić w cienkie paseczki, które przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać pokrojoną cebulę a gdy się zarumieni dodać pokrojona paprykę oraz grzyby.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz miętą.
Następnie mąkę wymieszać z odrobiną wody- zagotować, po czym połączyć z bulionem.
Przelać na patelnie z mięsem i gotować jeszcze chwilę aż sos stanie się gesty.
Natomiast makaron ugotować według opisu na opakowaniu a po odcedzeniu połączyć go z sosem.