Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świderki z paluszkami karbowymi

Składniki:

  • 40 dag makaronu
  • 1 op paluszków krabowych
  • 2 łyżki masła
  • 1 szalotka
  • 25 dag pieczarek
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szkl mleka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną szalotkę przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone w plasterki pieczarki.
Całość oprószyć solą i trzymać na ogniu przez kilka minut, wówczas dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Rozprowadzić  sos mlekiem i dodać jeszcze pokrojone paluszki krabowe oraz posiekaną natkę pietruszki..
Dusić ostanie kilka minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Natomiast makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i wymieszać z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *