Składniki:
- 40 dag makaronu
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- puszka pomidorów
- 1 łyżeczka listków oregano
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka startego parmezanu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem octu winnego.
W między czasie posiekaną cebulę oraz czosnek przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać pomidory oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
Następnie ogień wyłączyć a dom sosu dodać mule razem z zalewą, zioła i pieprz do smaku.
Miękkie i odcedzony makaron przełożyć do sosu, wymieszać a przed podaniem posypać parmezanem.