Składniki:
- 40 dag makaronu spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ główki brokułu
- 1 papryka
- 1 cukinia
- 1 łodyga selera naciowego
- garść strączków zielonego groszku
- marchewka
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki startego parmezanu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Brokuł podzielić na różyczki, które przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
W trakcie dodać do niego paprykę pokrojoną w paski, strączki groszku, drobno pokrojonego selera oraz cukinię pokrojoną w półplasterki.
Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut.
W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu, po czym go odcedzić i przełożyć do warzyw.
Przed podaniem posypać jeszcze startym parmezanem.