Składniki: 4 kotlety schabowe z kością 1 duże mango 1 cebula ½ szklanki rodzynek 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotlety przyprawić. Mango obrać, podzielić na połowę. Jedną połowę pokroić w plastry, odłożyć. Drugą połowę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pokrojone w…
Tag: mięso z wieprzowiny
Wieprzowina
Pieczeń wieprzowa Grażyny
by Babciagramolka • • 0 Comments
Składniki:
-
- 1,5 kg łopatki
- 4 cebule
- sól, pieprz mielony, papryka mielona, majeranek
- 4 ząbki czosnku
- sos sojowy
- oliwa
- 3 liście laurowe
- 4 ziela angielskie
- 4 kulki jałowca
- 4 suszone owoce głogu
- 4 suszone owoce tarniny
- 3 suszone grzyby
- 3 suszone śliwki kalifornijskie
- 1 kromka suchego piernika
- 6 łyżek oliwy
- 2 łyżki masła
Wieprzowina
Medaliony wieprzowe w pomidorowo czosnkowym sosie
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 2 świeże polędwiczki wieprzowe 2 obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory 3 posiekane ząbki czosnku oliwa posiekana natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: umyte i osuszone polędwiczki oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić na plastry o grubości około 2, 5 cm, rozbić je dłonią nadając im jednakową grubość i kształt, przyprawić. Na patelni rozgrzać oliwę…
Golonka
Golonka pychotka
by Roman • • 0 Comments
Wieprzowina
Wątróbka z bekonem
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg wątróbki wieprzowej lub cielęcej 2 łyżki oleju 8 plastrów bekonu 2 łyżki kaparów – opcjonalnie pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na rozgrzanej patelni przyrumienić plastry bekonu, odłożyć go na talerzyk. Na patelnię wlać olej, obsmażyć wątróbkę z obu stron, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami i…