Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wieprzowiny

Kotlety wieprzowe z mango

Składniki: 4 kotlety schabowe z kością 1 duże mango 1 cebula ½ szklanki rodzynek 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotlety przyprawić. Mango obrać, podzielić na połowę. Jedną połowę pokroić w plastry, odłożyć. Drugą połowę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pokrojone w…

Medaliony wieprzowe w pomidorowo czosnkowym sosie

Składniki: 2 świeże polędwiczki wieprzowe 2  obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory 3 posiekane ząbki czosnku oliwa posiekana natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: umyte i osuszone polędwiczki oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić na plastry o grubości około 2, 5 cm, rozbić je dłonią nadając im jednakową grubość i kształt, przyprawić. Na patelni rozgrzać oliwę…

Golonka pychotka

 

Składniki:

    • 3 średnie golonki
    • 2 cebule
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • mała bulwa selera
    • 1 biała część pora
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 2 litry bulionu mięsnego (nie solonego)
    • 1 szklanka piwa jasnego
    • 1 mały kieliszek wódki
    • olej
    • sól, pieprz

Wątróbka z bekonem

Składniki: 50 dkg wątróbki wieprzowej lub cielęcej 2 łyżki oleju 8 plastrów bekonu 2 łyżki kaparów – opcjonalnie pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na rozgrzanej patelni przyrumienić plastry bekonu, odłożyć go na talerzyk. Na patelnię wlać olej, obsmażyć wątróbkę z obu stron, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami i…