Składniki:
- 4 kotlety schabowe z kością
- 1 duże mango
- 1 cebula
- ½ szklanki rodzynek
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Kotlety przyprawić. Mango obrać, podzielić na połowę. Jedną połowę pokroić w plastry, odłożyć. Drugą połowę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pokrojone w kostkę mango, cebulę, czosnek, imbir i rodzynki przełożyć do rondla, podlać wodą i powoli dusić aż wszystkie składniki zmiękną, przyprawić i odstawić w ciepłe miejsce. Kotlety lekko zrosić oliwą i upiec w piekarniku, pod koniec pieczenia obłożyć plastrami mango. Upieczone mięso obłożyć na półmisku przygotowanym sosem i plastrami mango. Podawać z frytkami, ziemniakami piure lub ryżem. Polecam, pychota.