Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: mięso z wieprzowiny

Polędwiczki wieprzowe po malezyjsku

Składniki: 25 dkg pokrojonych w plastry polędwiczek wieprzowych 3 pokrojone cebulki szalotki 3 pokrojone ząbki czosnku 4 łyżeczki sosu pomidorowego 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka cukru 1 pokrojona papryczka chili oczyszczona z nasion ½ czerwonej pokrojonej papryki ½ zielonej pokrojonej papryki sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: W woku lub dużej…

Łopatka w sosie śliwkowo-gruszkowym

Składniki: 1kg łopatki torebka śliwek suszonych 1 gruszka cebula czosnek przyprawa typu vedetta, papryka słodka , pieprz olej Sposób przyrządzenia: Łopatkę kroimy w plastry doprawiamy przyprawami i wkładamy na gorący tłuszcz , przykrywamy W trakcie smażenia dodajemy trochę wody by mięso zaczęło się dusić, gdy mięso nabierze miękkości dodajemy cebule i dalej smażymy , pod…

Pieczeń wieprzowa po kubańsku

Składniki: 1 kg chudego karczku 6 pokrojonych na połowę ząbków czosnku Marynata: ½ czerwonej cebuli 2 łyżeczki oregano sok z 1 cytryny ¼ szklanki oliwy 1 łyżeczka kminku sól, pieprz do smaku Sos: 1,5 szklanki soku owocowego (mix jabłko, pomarańcz, żurawina po 0,5 szklanki, lub inne) 2 czerwone papryki bez nasion ½ szklanki czerwonego octu…

Nóżki wieprzowe lub golonka w słojach

Składniki: nóżki wieprzowe lub golonka Zalewa: 2 litry octu 3% 1 papryka chili 2 łyżki tartego chrzanu 1 łyżeczka ziaren pieprzu 1 liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Nóżki starannie oczyścić z resztek włosia, wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, nasolić i odstawić na kilkanaście godzin do lodówki. Po tym czasie ponownie…