Składniki: 1 kg wieprzowiny (szynka) ½ szklanki mąki ½ szklanki oleju 2 łyżeczki posiekanego czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka octu winnego sól, pieprz 3 kolorowe papryki 1 pokrojona w piórka cebula garść białej posiekanej kapusty Sposób przyrządzenia: Zmiksować ocet, 2 łyżki oleju, natkę pietruszki i czosnek, przyprawić. Kapustę blanszować, paprykę oczyścić i…
Tag: mięso z wieprzowiny
Wieprzowina
Klopsiki mięsne po chińsku
by Krystyna • • 0 Comments
Klopsiki:
- 60 dkg mielonej wieprzowiny
- 10 dkg mielonego tofu
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 białko jaja
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- 1 łyżka drobniutko posiekanej dymki
- sól, pieprz do smaku
Sos:
- 30 dkg kapusty pekińskiej
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 3 szklanki wywaru mięsnego
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz, cukier do smaku
Żeberka
Aromatyczne żeberka o orientalnym smaku
by Magda • • 0 Comments
Żeberka
Żeberka miodowe
by x • • 0 Comments
Wieprzowina
Wątróbka wieprzowa z bekonem i cebulką
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg wątroby wieprzowej lub cielęcej 50 dlg cebuli 10 dkg bekonu lub boczku w plastrach 1 szklanka mleka ;ub wina 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątrobę oczyścić z błon i żył. Pokroić w kostkę o boku około 2 cm, zalać mlekiem lub winem, odstawić. Cebulę obrać, pokroić w…