Składniki: 4 wieprzowe polędwiczki 1 opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego ½ szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Polędwiczki umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego i wymieszać z oliwą z oliwek. Odstawić w chłodne miejsce na około 40 minut. Polędwiczki obsmażyć na patelni, posypać wiórkami masła i dusić jeszcze…
Tag: mięso wieprzowe
Listy
Kotlety mięsne ze śledziem
by Ewelina Matwiejczuk • • 0 Comments
Listy
Mielone kotlety ziemniakami
by Konrad Moczydłowski • • 0 Comments
Listy
Schabowe kotlety z ananasem na ostro
by Teresa Popiela • • 0 Comments
Składniki: 6 plastrów schabu 6 plastrów ananasa ½ szklanki ostrej musztardy 6 plastrów żółtego sera Gouda 3 jajka sól, pieprz do smaku mąka i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić na kotlety, lekko rozbić każdego kotleta. Oprószyć solą i pieprzem, nasmarować musztardą. Na każdego kotleta…
Listy
Sznycle wieprzowe inaczej
by Sylwia Maroń • • 0 Comments
Składniki: 6 sznycli wieprzowych ½ szklanki musztardy 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki maki przyprawa typu Vegeta 15 dkg wędzonego boczku 3 cebule 2-3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia; Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, rozbić delikatnie tłuczkiem, posmarować cienką warstwą musztardy i posypać przyprawą typu vegeta. Na talerz wysypać mąkę , dodać słodką paprykę i…