Składniki: ½ kg mielonego mięsa mrożone ciasto francuskie 2 jajka cebula ½ pęczka natki pietruszki sól pieprz 250 g pieczarek sos pieczeniowy Sposób wykonania: Do mięsa dodać posiekaną cebulę i natkę pietruszki po czym wbić jajko, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto rozmrozić po czym rozsmarować na nim mięsną masę i…
Tag: mięso wieprzowe
Schab
Roladki schabowe z serem
by Monika Koszela • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe 2 ogórki konserwowe 4 słupki żółtego sera 200 g bułki tartej 1 jajko sól pieprz olej 4 wykałaczki Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić po czym oprószyć solą ora pieprzem. Na środku każdego kotleta położyć słupek sera i ogórka. Zwinąć kotlety w roladki i śpiąc wykałaczkami. Następnie zanurzyć je w rozgrzanym jajku…
Schab
Schabowe w płatkach kukurydzianych
by Ola Pęcak • • 0 Comments
Składniki: 1,5 szkl. mąki 1 szkl. mleka jajko 1 op. płatków kukurydzianych sól pieprz papryka w proszku 4 kotlety schabowe 1 szkl. oleju Sposób wykonania: Do mąki wbić jajko i dodać mąkę. Całość dokładnie zmiksować na gęste ciasto. Następnie kotlety lekko rozbić tłuczkiem po czym zanurzać je w cieście i obtoczyć w pokruszonych płatkach. Usmażyć…
Żeberka
Pieczone żeberka Wojtka
by Wojtek • • 0 Comments
Wieprzowina
Krokiety z wkładką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kiełbasek/biała kiełbasa lub parówki/ 1/5 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 jajka 1 szklanka mąki sól, pieprz, tarta bułka olej do smażenia Sposób sporządzenia: Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez sito, cebulę posiekać .Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, mąkę sól i pieprz do smaku. Z przygotowanych składników wyrobić ciasto. Kiełbaski przeciąć na połówki. Z ciasta…