Składniki: 1 główka kapusty 1 kg chudych żeberek 2 cebule sól pieprz kminek liść laurowy ziele angielskie majeranek 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej Sposób wykonania: Żeberka podzielić na porcje a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym podlać je odrobiną wody dodać przyprawy i trzymać na małym ogniu około 40 minut. W…
Tag: mięso wieprzowe
Wieprzowina
Kotlety w wiórkach koksowych
by Renata Jagusiak • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi kurczaka ½ szkl. mąki opakowanie wiórków koksowych sok z ½ cytryny 2 jajka olej Sposób wykonania: Piersi kurczaka rozbić lekko tłuczkiem po czym skropić sokiem z cytryny. Odstawić na około 30 minut. Po tym czasie piersi obtoczyć w mące, potem w jajku a na końcu w wiórkach koksowych. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Karkówka
Karkówka z kminkiem
by Olga Jachowicz • • 0 Comments
Składniki: 60 dag karkówki cebula szczypta kminku 4 ziarna ziela angielskiego olej łyżka mąki łyżka śmietany garść grzybów sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i natrzeć posiekanym czosnkiem, kminkiem oraz zielem. odstawić na 30 minut. Po tym czasie mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym zalać go wrzątkiem, dodać grzyby i cebulę…
Żeberka
Żeberka duszone w piwie
by Marzena Matlak • • 0 Comments
Wieprzowina
Kotleciki z sosem pesto
by Eliza Śliwowska • • 0 Comments
Składniki: 80 dag mielonego mięsa 2 jajka czerstwa bułka 4 czubate łyżki sosu pesto bułka tarta sól olej pieprz Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajka, dodać namoczoną bułkę oraz sosem pesto. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym…