Składniki:
- ½ puszki czarnej fasoli konserwowej
- 25 dkg pieczarek
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 papryki
- 6 szklanek bulionu drobiowego
- 2 łyżki masła
Składniki: 50 dkg filetów z kaczki biała część pora 1 posiekany ząbek czosnku szczypta tartego imbiru 2 łyżki oleju sól, pieprz posiekana zielenina Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w paseczki o szerokości około 2 cm, zalać wodą (około 6 szklanek) dodać pokrojone na 3 cm kawałki biała część pora, imbir, gotować około 30 minut…
Składniki: 2 ziemniaki 4 jajka 2 łyżki masła 1,5 litra bulionu mięsno grzybowego sól, pieprz posiekana zielenina Sposób przyrządzenia: Ziemniaki utrzeć na średnich otworach tarki, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać ze zmiksowanymi wcześniej jajkami. Bulion doprowadzić do wrzenia, przyprawić, powoli wlewać masę ziemniaczano jajeczną cały czas delikatnie mieszając. Po kilkunastu minutach gotowania dodać zieleninę i podawać.…
Składniki: 50 dkg żeberek wieprzowych 50 dkg ziemniaków zielenina sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte żeberka pokroić na porcje, zalać 6 szklankami zimnej wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować przez około 60 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę, dodać do wrzącego wywaru, przyprawić, gotować aż ziemniaki zmiękną.…