Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: marynata

Żeberka przepisu Kornelii

Znakomite dania na wszelaki okazje. Tym razem przepis na pieczone żeberka. Aby je wykonać oprócz mięsa potrzebujesz: czosnku, sosu sojowego, miodu i ketchupu. 
 

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki sosu Worceseter
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
 

Tuńczyk z grilla Kasi

Prosty przepis jak w kilka chwil przyrządzić tuńczyka. Aby wypróbować ten przepis potrzebujesz: filetów z tuńczyka, tymianku, soku z cytryny i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 filety z tuńczyka 
  • kilka gałązek tymianku 
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 ząbek czosnku 
  • pieprz 
  • sól 

 

Grillowana pierś z indyka Bereniki

Przepis na soczystą, grillowaną pierś z indyka pomysłu Bereniki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, oliwy z oliwek i sosu balsamicznego. 
 

Składniki

  • 1 pierś z indyka 
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz
 

Mocno soczyste żeberka Pauliny

Wypróbuj przepis na mocno soczyste żeberka Pauliny. Oprócz mięsa do tego przepisu potrzebujesz: musztardy, miodu, czosnku i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • ½ kg żeberek 
  • 5 łyżek miodu
  • 5 łyżek musztardy
  • 1 żabek czosnku
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • sól
  • pieprz
 

Pałki z kurczaka przepisu Weroniki

A teraz przepis na kawałek pysznego mięsa. Czyli pomysł jak przygotować pałki z kurczaka. Lista zakupów: pałki z kurczaka, miód, sos sojowy, czosnek i ocet balsamiczny. 
 

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka 
  • 1 łyżeczka miodu 
  • 4 łyżki oleju rzepakowego 
  • 3 łyżki sosu sojowego 
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • ½  łyżeczki ziół prowansalskich
  • ½  łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz