Prosty przepis jak w kilka chwil przyrządzić tuńczyka. Aby wypróbować ten przepis potrzebujesz: filetów z tuńczyka, tymianku, soku z cytryny i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 2 filety z tuńczyka
- kilka gałązek tymianku
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
- sól
Sposób wykonania:
-
Filety z tuńczyka delikatnie oczyścić.Następnie sok z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek.Dodać do obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić jeszcze gałązki tymianku.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć dokładnie tuńczyka.Odstawić na około 1 godzinę.Po tym czasie kłaść na ruszcie i grillować po kilka minut z każdej ze stron.
Liczba porcji: 2