Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 6 łyżek oliwki
- 4 łyżki octu winnego
- 4 łyżki soku z cytryny
- 1/2 szkl brązowego cukru
- 3 łyżki musztardy
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić.Następnie pokroić w dość dużą kostkę.Do miski przelać oliwę z oliwek, ocet winny oraz sok z cytryny.Wówczas wsypać cukier i dodać musztardę oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić kurczaka.Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 2 godziny.Po tym czasie odsączyć mięso z nadmiaru marynaty.Nabijać je na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4