Składniki:
- 1 opakowanie makaronu nitki
- 4 szklanki rosołu drobiowego
- 3 marchewki
- 1 pietruszka3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka startej skórki cytrynowej
- 2 łyżeczki świeżego tymianku
- sól, biały pieprz do smaku
- szczypiorek
Składniki: ½ kg mortadeli 1 brokuł 6 marchewek łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 1,5 szkl. maki 1,5 szkl. wody jajko sól pieprz Sposób wykonania: Do mąki wlać wodę, wbić jajko i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Mortadele pokroić na plastry, które obtoczyć w mace a potem zanurzać w…
Składniki: 1 ser camembert słodka śmietanka sól słodka mielona papryka pęczek rzodkiewek 2 ogórki kilka marchewek mini seler naciowy brokuł Sposób wykonania: Ser razem ze śmietanką zmiksować aby powstała jednolita masa, którą doprawić do smaku po czym przełożyć do małych miseczek. Następnie owoce obrać pokroić na małe kawałki i ułożyć na talerzu. Każdy z gości…
Składniki: 2 kg szczupaka ze skórą 2 duże marchewki 1 duża cebula 1 ogórek zielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz, olej 2 łyżki przyprawy do ryby Sposób przyrządzenia: Filety z ryby umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na każdej porcji położyć marchewkę pokrojoną w słupki, cebulę w piórka…
Składniki: 1 seler 3 marchewki 1 por biała część ½ kg ziemniaków ½ pęczka bazylii 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 litry bulionu mięsnego 4 łyżki masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Marchewkę i seler pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w pasterki. Cebulę i czosnek poobierać i posiekać, zeszklić na 2 łyżkach…