Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rosół drobiowy z cytryną

 

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu nitki
  • 4 szklanki rosołu drobiowego
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka startej skórki cytrynowej
  • 2 łyżeczki świeżego tymianku
  • sól, biały pieprz do smaku
  • szczypiorek

 

 

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą. Marchewki i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w talarki. Włożyć do rosołu i gotować do miękkości. Dodać skórkę i sok z cytryny, zamieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz tymiankiem. Rosół podawać z makaronem i posypane posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *