Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa wieloskładnikowa

Składniki:

    • ćwiartka kurczaka
    • 3 łyżki śmietanki 18%
    • 5 ziemniaków
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • kawałek selera
    • 1 por/biała część/
    • 1 brokuł
    • 1 kalafior
    • 1 puszka kukurydzy konserwowej
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • sól, pieprz do smaku
    • natka pietruszki

Sposób wykonania:
Porcję kurczaka włożyć do garnka z wodą dodać kostkę rosołową i posiekaną natkę pietruszki, gotować do miękkości. Mięso wyjąć i pokroić w kostkę. Warzywa umyć, obrać i wrzucić do zupy. Groszek i kukurydzę osączyć, dodać do zupy. Dodać śmietanę i jeszcze przyprawić do smaku solą i pieprzem. Smakuje z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *